top of page
  • Tudor Triponescu

Gran Turismo 7 ar putea sa vina si pe PC


Un videoclip postat pe YouTube in acest weekend pare să arate Gran Turismo 7, impreuna cu alte titluri exclusive PlayStation, ca titlu pentru PC.


Videoclipul se concentrează pe platforma de livrare a jocului GeForce Now. Dacă nu sunteți pe deplin familiarizați cu GeForce Now, este un serviciu de la producătorul GPU Nvidia care permite utilizatorilor cu un cont să transmită în flux jocuri puse la dispoziție în biblioteca sa.Această funcționalitate se află în centrul problemei. Un utilizator YouTube numit IGHOR a creat un videoclip pentru a aduce o problemă cu GFN în atenția Nvidia, după ce aparent a fost ignorat anterior.


Este puțin dificil de urmat, dar esența este că atunci când GFN se încarcă, solicită și primește informații de bibliotecă nesecurizate de pe serverul platformei. Informațiile conțin nu numai toate titlurile pe care le poate folosi un abonat normal, ci o gamă largă de peste 18.000 de articole software, dintre care majoritatea sunt de obicei invizibile și inaccesibile.


Folosind un server proxy, IGHOR a reușit să încarce tot software-ul într-o interfață GFN și să vadă exact ce se află în interior. Printre altele, acestea includeau exclusivități PlayStation precum Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West, Ratchet & Clank și Returnal.


Bineînțeles, acest lucru a determinat zvonul că GT7 va veni pe PC și, deși este cu siguranță o posibilitate - Sony a căutat să pună la dispoziție exclusivele PS pe PC.


Privind mai atent datele recuperate, putem vedea că toate titlurile enumerate nu au Steam sau Epic ID, cu excepția celor deja disponibile sau în curs de dezvoltare pentru PC.


Horizon Zero Dawn, de exemplu, apare în listă de mai multe ori. Titlul este disponibil pe Steam și este listat cu un ID Steam valid, dar continuarea din februarie Horizon Forbidden West apare doar fără un ID Steam.


Acest lucru se aplică și lui God of War, dar cu o întorsătură interesantă. Originalul, care este disponibil pe PS Now, este, de asemenea, listat cu un ID Steam de „TBD” (to be determined) , ceea ce ar sugera că titlul se îndreaptă într-adevăr către PC. Cu toate acestea, viitoarea continuare - God of War Ragnarok - nu are listă Steam. Nici Gran Turismo 7.Videoclipul lui IGHOR arată destul de clar că lista jocurilor afișate este probabil un rezultat al preluării datelor din bibliotecile altor furnizori, mai degrabă decât orice disponibilitate confirmată sau viitoare prin GFN.


Aceasta include nu numai Steam, ci Epic, GOG și multe altele, exclusivitățile PlayStation apar pur și simplu ca urmare a faptului că sunt în vitrinele PlayStation și în serviciul PS Now.


În mod interesant, lista conține și software de emulare Nintendo și titluri Nintendo etichetate ca „Nvidia Confidential”, ceea ce sugerează că GFN are un mediu de testare privat pentru personalul Nvidia. Cu toate acestea, niciunul dintre jocurile PlayStation nu apare în acest mod, doar ca titluri fără descriere sau capturi de ecran.

bottom of page