top of page
  • Tudor Triponescu

Maziora: perla japoneza


Din cand in cand imi place sa aduc la suprafata lucruri foarte underground si nu prea cunoscute de lume cand vine vorba de cultura auto japoneza, cum am inceput cu Mid Night Club acum cativa ani. De data asta vorbim despre Maziora,un nume foarte frumos care e purtat de ceva la fel de frumos. Maziora este o serie de vopsele inventate de Signal Auto,un garaj din Japonia care ulterior a devenit foarte popular datorita Maziorei.

A inceput initial doar cu masini si cu ideea de a crea o vopsea mult mai nebuneasca decat Midnight Purple de la Nissan de care toate lumea stie,prima masina a fost un R34 GTR pregatit sa fie importat doar pentru cateva evenimente in cadrul Formula Drift in America la inceputul aniilor 2000,chiar daca masina era facuta pentru drift ea avea abilitatea de a fi buna si la drag sau un "top speed run".

Prima culoare,cea de pe R34 a fost cea mai nebuneasca,sincer e atat de cameleonica incat nu o pot numi mov,pentru ca in unele poze e predominant albastru si la lumina puternica e un fel de auriu.

Mai exista si un S15 vopsit interesant de ei,un alb care cumva la lumina da nuante de roz pal.

Un RX7 cu efect "holo".

Pe masura ce a devenit Maziora mai faimoasa au aparut pe fel si fel de masini din motorsport inclusiv in NASCAR.

Maziora a si coloborat cu Bride pe modelele Gias si Stradia,au mai vopsit si machete si chiar si chitari electrice.

Iata inca cateva masini interesante cu vopsea Maziora.

Nu te lasa pacalit doar de vopseaua de pe acest Civic EK9, este modificat de Signal Auto si chiar daca arata ca o masina de show este si o masina de curse 100% care obtine un timp pe Tsukuba de 1:03. Sub capota are un B16 turbo de 400 de cai iar masina cantareste doar 895kg.

Toyota Altezza pentru anduranta (cursele "Super Taikyu" din Japonia) care chiar daca poarta vopseaua Maziora aceasta are multe elemente din fibra de carbon ce au facut masina sa cantareasca doar 1090kg. Motorul este un 3S-GE Beams de 250cp modificat de TRD pe slickuri Advan si cu frane de Skyline GTR R33.


bottom of page