top of page
  • Tudor Triponescu

TOM'S isi pune mana pe GR Yaris


Faimoasa firma japoneza TOM’S Racing a dezvaluit acum primele componente modificate pentru noul GR Yaris. Dezvoltarea este inca in curs de desfasurare, dar cu realizarile TOM'S de la Toyota in ultimele trei decenii cu siguranta ar trebui sa dea rezultate interesante.

Initial, TOM’S s-a concentrat asupra modificarilor de design, bazandu-se pe estetica agresiva a standardului GR Yaris pentru a crea ceva tipic "scenei de tuning japoneze". Incepand cu o noua bara fata, care a fost proiectata cu admisii modificate pentru un flux de aer imbunatatit catre intercooler si frane. De asemenea, are un set de canards si un splitter mai mare. In partea din spate este o sectiune mai mare, difuzor, cu o iesire centrala de evacuare si orificii de aer situate la marginile exterioare ale barei de protectie spate.

De asemenea, TOM’S a eliminat aproape toate caracteristicile de confort din interior, in cautarea de a economisi greutate. Scaunele fata standard au fost schimbate pentru un set de Recaro RMS 2600A, cu o greutate de doar 4,4 kg pe bucata, fetele de usi standard fiind schimbate si pentru unele din fibra de carbon cu o plasa ca spatiu de depozitare tipica masinilor de raliu. Nu au fost furnizate cifre finale privind greutatea, acestea ar trebui sa aduca o imbunatatire fata de greutatea de fabricatie de 1280 kg deja usoara.

Modurile exterioare continua cu fuste laterale potrivite si o aripa mare montata pe acoperis...

Inaltimea a ramas neschimbata cu arcuri si amortizoare noi reglabile Luck Elsport V1-DFA. Jantele de fabrica de 18 inci au fost, de asemenea, inlocuite cu jante Rays G025 forjate, infasurate in Dunlop Sport Maxx 050+. TOM’S a modificat chiar si franele de fabrica, schimbandu-le cu un Endless Mono 6 Rally.

TOM’S nu a dezvaluit nicio cifra a puterii specifice a motorului, dar este de asteptat sa prezinte o crestere a puterii de la 257 CP cu cat vine stock. Tunerul britanic Litchfield urmareste deja aproximativ 300 CP din softul lor, dar ramane de vazut daca TOM’S va merge mai departe cu upgrade-uri la hardware si racire.

bottom of page