top of page
  • Tudor Triponescu

VIDEO: S15-ele lui Nobuteru Taniguchi

Nu numai ca merge bine si arata bine dar e si condusa de unul dintre cei mai buni piloti din Japonia, dupa parerea mea chiar cel mai bun pilot din Japonia la ora actuala.

Bucsa dintre volan si scaun, Nobuteru Taniguchi, cunoscut sub numele NOB care apoi a fost transformat intr-un acronim de catre presa japoneza in "NOB: No One Better" si-a inceput cariera in curse/drift destul de "humble" si cam ca oricine din Japonia in anii '90: cu un AE86 modest pe touge, de acolo s-a mutat pe circuit si a atras niste sponsori, in clip conduce S15-ele lui personal, cel cu care si-a facut si debutul in D1GP iar din cauza unor neintelegeri cu sponsorii a fost nevoit sa intre cu masina lui personala in D1GP la vremea aia.Dupa primul sezon a semnat un contract cu HKS pe o perioada nedeterminata care inca este "in functiune". HKS a oferit tot un S15 ca masina de competitie doar ca mult mai brutal, ba chiar prima masina de drift din lume care a folosit semislickuri vreodata! La finalul sezonului conducerea D1 a decis ca semislickurile vor fi interzise o perioada pana restul competitorilor isi permit sa mearga pe semislickuri si sa aiba destula putere cat sa faca drift cu ele, asta a fost rezultatul trio-ului NOB - HKS - S15.


NOB acum participa la curse de anduranta pe tot globul, este fost campion la Super GT (JGTC) si detine recordul pe Tsukuba cu un GT86 preparat de HKS.

bottom of page